A roamingdíjaknak is odaverhet a Brexit

0

Lassan már megszoktuk az Európai Unióban, hogy ugyanolyan természetességgel, plusz díj nélkül használhatjuk a mobilunkat külföldön, mint odahaza. A Brexit ennek is véget vethet az Egyesült Királyságban.

Idén nyáron lesz két éve, hogy külföldön és odahaza ugyanolyan tarifával telefonálhatnak és mobilinternetezhetnek az uniós polgárok. Viszont ha március 29-én a britek megállapodás nélkül lépnek ki az Európai Unióból, akkor jó eséllyel ez a lehetőség is megszűnik a szigetország és az EU többi része között.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Az Egyesült Királyság illetékes minisztériuma (Department for Digital, Culture, Media and Sport) a napokban arra figyelmeztetett, hogy az úgynevezett hard Brexit esetén a törvényhozás nem tudná érvényesíteni a 2015-ben elfogadott, 2017-ben pedig bevezetett uniós rendeletet.

A Verge szerint a szolgáltatók jó eséllyel ismét pluszdíjat számolhatnak majd fel az Egyesült Királyság lakóinak a határokon kívüli mobilozásért – hívásért és adatforgalmazásért –, hiszen nem lesznek többé az EU tagjai.

A minisztérium ugyanakkor szeretné elérni, hogy a törvényhozás kötelezze a szolgáltatókat, hogy a Brexit után is értesítsék a brit mobilozókat, ha elfogyott az adatkeretük, az azt túllépő adatforgalomra pedig 45 fontban (kb. 16 ezer forint) maximalizálják a felszámítható díjat – írta a hvg.hu.

„A Brexit kezd katasztrófába átmenni”

Share.

About Author

Leave A Reply