A programozás segítheti a hazaköltözést

0

Hatalmas a munkaerőhiány Magyarországon a programozók között (is), egyes adatok szerint legkevesebb 22 ezer szakember hiányzik a piacról. Nem csoda, hogy kezd egyre vonzóbb lenni ez a terület akár a hazatérést fontolgatók számára is.

Az IT-képzéssel foglalkozó Progmatic adatai szerint a diákok 400-450 ezer forintos bruttó átlagfizetéssel indulhatnak neki pályájuknak, a hiányt jól mutatja, hogy akár már a programozói iskola elvégzése előtt is kaphat állásajánlatot a tanuló.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Nagyjából minden nyolcadik tanuló egyébként külföldről tért vissza Magyarországra a cég ügyvezetője szerint, míg a diákok 3 százaléka érkezett azzal a szándékkal, hogy külföldre megy a megszerzett tudással.

A hazatérők között van Krisztián is, aki Londonban élt és dolgozott, de aztán hazatért. Viszont egy idő után úgy érezte, a programozás a legjobb alternatíva Magyarországon.

Egy másik hazatérő az egyetem befejezése után kalandvágyból, nyelvtanulási szándékkal, és némi pénz félretevésének reményében lett határátkelő. A német-amerikai munkavállalás ideje alatt autodidakta módon kezdte el képezni magát programozónak. Ezt folytatta Magyarországon.

Az élet Budapesten 4 hónappal a hazaköltözés után

Share.

About Author

Leave A Reply