A németeknek is nagyon fájna a britek kizuhanása

0

Alig több, mint egy hónap van hátra a britek március 29-i uniós kilépésééig és még mindig nem lehet tudni, hogy milyen körülmények között zajlik majd a folyamat. Márpedig egy megállapodás nélküli kizuhanás nem csak a briteknek fájna nagyon – hanem például a németeknek is.

A hallei IWH kutatóintézet és a halle-wittenbergi Luther Márton tudományegyetem tanulmánya szerint például akár százezer német munkahely is mehet a kukába, ha a brit EU-tagság a kilépés feltételrendszeréről szóló megállapodás elfogadása nélkül szűnik meg.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Egy „no-deal Brexit” ugyanis elsősorban Németországot sújtaná, a második legnagyobb vesztes pedig Franciaország lenne, mintegy 50 ezer állás megszűnésével. Érdekes módon Kína is megérezné mindezt, hiszen kevesebb megrendelés érkezne az Egyesült Királyságba exportáló cégektől.

Németországon belül különösen az ország keleti fele járna rosszul, az iparágak közül pedig egyértelműen az autóipart érné a legnagyobb kár. Utóbbi esetében úgy számolnak, hogy a Volkswagen wolfsburgi gyárából 500, a BMW bajorországi (dingolfing-landaui) üzeméből pedig 265 ember kellene elbocsátani.

A roamingdíjaknak is odaverhet a Brexit

Share.

About Author

Leave A Reply