A németek is unják az óraátállítást

0

A hétvégén óraátállítás lesz Európa-szerte. Az sincs kizárva, hogy az utolsók egyike, hiszen az Európai Unió egyre komolyabban foglalkozik a kétségtelenül kétes értelmű állítgatás eltörlésével.

Európában szombatról vasárnapra virradóra egy órával vissza kell állítani az időmérőket.

Más kérdés, hogy az emberek jó részének kifejezetten elege van az egész állítgatásból. Nem kivételek ez alól a németek sem, ahol egy friss közvéleménykutatás szerint több mint 80 százalékuk szeretnék, ha eltörölnék az egészet.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

A DAK egészségbiztosító által készített felmérés szerint a megkérdezettek 80 százaléka úgy nyilatkozott: teljesen szükségtelen az órát előre, illetve visszaállítani, ezért a procedúrát el kéne törölni – írta a EuroNews.

Az emberek több mint negyede számolt be egészségügyi problémákról, melyeket a téli időszámításra átállás miatt szenved el.

Az Európai Bizottság idén végeztetett el egy online felmérést, melyben 4,6 millió ember mondott véleményt, több mint 80 százalék volt az óraátállítás eltörlése mellett.

Az ügyben megszólalt az Európai Bizottság elnöke is. Jean-Claude Juncker azt mondta a ZDF német televíziónak, hogy az emberek akaratának megfelelően meg kell szüntetni az évenként kétszeri óraátállítást, mert „nincs értelme kikérni az emberek véleményét, ha nem vesszük figyelembe”.

Ráadásul úgy tűnik, hogy nem a téli időszámítás maradna (elvileg ugye ez lenne az eredeti), hanem a nyári, azaz nem lesznek rövidebbek a nappalok.

Az eddig legjobb hír az óraátállításról

(Fotó: pixabay.com/DigiPD)

Share.

About Author

Leave A Reply