A luxuscsónakok Transformere

0

A csúcstechnológiás Anvera 48 elegáns sporthajóból napsütéses úszó platformmá változik. Az átalakulás igazán lenyűgöző.

Az új Anvera 48 az egyik legmenőbb és technológiai szempontból az egyik legizgalmasabb motorcsónak manapság. Tervezője, Aldo Drudi „elegáns és nagyon gyors delfinként” álmodta meg. Az is lett: a szénszálas hajó erős, kemény és gyors.

„Bár a hajótestet a hidrodinamikát maximálisan szem előtt tartva fejlesztettük ki, a felépítményt mégis az aerodinamika határozza meg” – mondta Aldo Drudi.

A fekete profilnak igazán elegáns, aerodinamikus megjelenése van, különösen a lendületes tetőnek, amelyik a vezetőfülkétől indulva a hajó közepén lévő étkező és a hátsó ülések fölé is kiterjed. A különleges kialakítás nap- és szélvédelmet kínál a hajó közepén, de a hátsó fedélzetet már nem takarja el, az ki van téve az elemeknek.

A kishajó két oldala kihajlik, hogy növelje a nyitott hátsó fedélzet méretét, amely így akár 20 négyzetméter is lehet. Három, ággyá alakítható ülés található itt és egy falépcső, amin egyenesen a tengerbe lehet lesétálni. Az első fedélzeten egy nagy kabint alakítottak ki.

Ugyan kísérőhajónak regisztrálták, ugyanakkor gyors, klasszul kinéző hétvégi cirkáló is 55 csomós csúcssebességgel. Hivatalosan a cannes-i és a monacói jachtfesztiválon mutatják be.

Az Anvera márka az LG Yachthoz tartozik, amelyet 2002-ben alapítottak. Innovatív cég, több hajózási szolgáltatással is foglalkoznak és extrém technológiákat kutatnak és fejlesztenek a Feretti Yachts és a Team Italia Offshore közreműködésével.

Egy Ferrari, Luca Ferrari vezeti az LG Yachtot, a csapatot erősíti Giancarlo Galeone (aki szintén a Ferretti Grouptól jött) és Gilbert Grassi, aki a Team Italia Offshore-nál és a Ferretti Groupnál is dolgozott.

Ez lehet az új szuperjacht-ikon

(Fotó: anvera.it)

Share.

About Author

Leave A Reply