A Louis Vuittoné Jay-Z pezsgőmárkájának fele

0

A Louis Vuittonhoz tartozó Moet Hennessy bejelentette, hogy megvásárolta az Armand de Brignac felét. Az árról nem esett szó, de valami azt súgja, hogy a márkát tulajdonló rapper, Jay-Z aligha járt rosszul.

Érdekes időpontot választott a Moet Hennessy a vásárlásra (Jay-Z pedig az eladásra), hiszen a hivatalos adatok szerint tavaly egyötödével zuhant a pezsgőeladások száma világszerte, hiszen a Covid-járvány miatt rengeteg olyan esemény maradt el, amin hagyományosan pezsgővel ünnepelnek.

Mindenesetre a francia LVMH konglomerátum (a világ egyik legnagyobb luxuscége) bevásárolt, igaz, a hatalmas titkolózás miatt azt nem tudjuk, mennyit fizettek a rappernek, aki még 2014-ben vette meg az évente alig 60 ezer palack italt gyártó, de kifejezetten exkluzív Champagne Armand de Brignac-t.

Pezsgővel állt elő Jay-Z

„Amit mi tudunk adni a már jelenleg is rendkívül sikeres Armand de Brignac márkának, az a nemzetközi terjesztői hálózatunk ereje” – jelentette ki a Moet Hennessy vezérigazgatója.

„Kiemelkedő presztízsű pezsgőmárkáinkkal, mint a Dom Pérignon, a Krug vagy a cuvéek, mint a Veuve Clicquot és a Ruinart, már jelenleg is világszerte vezetjük az eladásokat” – jelezte Philippe Schaus.

„Az Armand de Brignac ugyanakkor külön kategóriát teremtett, bizonyos értelemben forradalmasítva a presztízskategóriát, mi pedig a részesei szeretnénk lenni a folyamatnak. Egy új ügyfélkörrel ismertette meg a pezsgőt, így ebben az értelemben nagyszerű kiegészítője lesz a portfóliónknak” – tette hozzá a Moet Henessy vezetője.

Az Armand de Brignac 2019-ben több mint félmillió palack pezsgőt adott el, ráadásul úgy, hogy abban az évben dobta piacra a legdrágább cuvée-t. Érdekes lesz látni, hova vezet majd az együttműködés.

Kétmillió dolláros órát villantott Jay-Z

Share.

About Author

Leave A Reply