A legstresszesebb amerikai város

0

Mi más lehetne, mint New York, nem igaz? Hát nem igaz, legalábbis egy új, az amerikai nagyvárosok lakosai között végzett felmérés szerint. Na de ha nem New York, akkor melyik?

Tömeg, drága megélhetés, nyáron forróság, télen hideg, munka, rohanás – nyilván New York az Egyesült Államok leginkább stresszes városa, gondolná az ember. És milyen rosszul gondolná!

Egy friss felmérésben most olyan nagyvárosok 3000 lakóját kérdezték meg, mint New York mellett Dallas, Miami, Chicago és Los Angeles. A végeredmény pedig az lett, hogy az Angyalok Városa lakóinak háromnegyede érzi magát valamennyire stresszesnek minden nap.

A 76 százalékos eredmény azt jelenti, hogy Los Angeles végzett a lista élén, igaz, nem sokkal lemaradva, 72 százalékkal követi New York, míg a harmadik helyen Chicago végzett 65 százalékkal.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!!

Nem sokkal maradt le Miami (64 százalék), ám utána már elég nagy ugrás következik, hiszen az ötödik helyen álló Dallasban már kevesebb vallották be a napi stresszt (48 százalék), mint ahányan nem.

A hatodik San Francisco lett a maga 44 százalékával, ami azért is érdekes, mert így az első és az utolsó helyezett is Kalifornia államban fekvő nagyváros (ezek szerint az állam északi fele nyugisabb, mint a déli…).

A felmérés készítői arra is megkérték a résztvevőket, nevezzék meg a városukon belül a leginkább stresszes helyet. Ez Los Angelesben (a válaszadók 35 százaléka szerint) Hollywood és a Highland Centre lett.

New York esetében sem született meglepetés, a helyiek legszívesebben a Times Square-t kerülik el, ami a rengeteg turistát elnézve nem nagy csoda – derül ki a OnePoll adataiból.

Egy magyar rémtörténete Amerikában

(Fotó: pexels.com/Marianne Steiner)

Share.

About Author

Leave A Reply