A legjobb nyelvtanfolyam

0

Minél messzebb kerül az ember a saját országától, annyival kerül közelebb a régióból származó másik határátkelőhöz. A Juharszirup blog esetében ez egy magyar-román egymásra ismerést eredményezett Kanadában.

„Egy hétköznap munka után beugrottam a drogériába néhány dologért. A pénztárnál egy nem különösebben kedves fiatal lány szolgált ki, itteni mércével talán morcosnak címkézném.

Meg sem kérdezte, hogy vagyok. Mindenféle felvezetés nélkül kérdezte: „What is your background?” vagyis kb.: „Honnan származol?”.

Én jó hangulatban voltam (épp vásároltam, hahaha) vidáman vágtam rá, magyar vagyok. Hahhh! Mondja ő. Visszakérdezek, és te? Románia.

– Ó hát akkor mi szomszédok vagyunk! – mondom, még mindig mosolyogva. – – – Igen – mosolyodik el ő is – csak annyit tudok magyarul hogy micsinálsz.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Ahogy a kocsihoz sétáltam, sok minden eszembe jutott erről a rövid kis párbeszédről. Hogy mennyire nyilvánvalóan kívülállónak tűnt ez a kislány a negédes bájolgás hiánya miatt, és mennyire meglepett még engem is ez a direkt bekérdezés.

Hogy a közös kelet-európai gyökereink milyen jól felismerhetők, de már nekem sem komfortosak. Sokkal szívesebben csacsogok egy talán nem őszintén érdeklődő és vidám, de magát érdeklődőnek és vidámnak mutató pénztárossal.

Aztán azon is gondolkodtam, emlékszem még azokra az időkre, amikor egy ilyen egyszerű beszélgetés is szorongással töltött el, és mennyit javult a reakcióidőm. Mennyire erőfeszítés-mentesen és észrevétlenül tudok benne lenni egy ilyen helyzetben.

Hiába, a legjobb nyelvtanfolyam és kulturális különbség tréning maga az élet, meg persze a munkahely.”

A teljes posztot itt találjátok.

Határátkelő Klub!

El tudnád képzelni magad digitális nomádként? Vagy nem tudod elképzelni, de érdekel az életforma? Esetleg csak beszélgetnél egy jót kötetlenül? Gyere el szeptember 24-én kedden 18 órától a Prosit Buda Bistróba a budapesti Móricz Zsigmond körtéren és beszélgess két tapasztalt digitális nomáddal, Vigh Borival és Majsai Richárddal!

További részletek itt!

Share.

About Author

Leave A Reply