A legélhetőbb holland városok

0

Érdekes felmérést készített az egyik legnagyobb holland ingatlanos cég, amely azt próbálta megmutatni, az ország legalább 50 ezer lakossal bíró városai közül melyikben élnek a legszívesebben az emberek.

A cég a 355 hollandi önkormányzat közül 84 olyat választott ki, ahol legalább félszázezer ember él, a felmérésben egyebek mellett a foglalkoztatást, gazdasági növekedést és ellátottságot vizsgálva a Frízföld összefoglalója szerint.

„Megnézték még a lakhatást, a helyi lakáspolitikát és az új lakások/ egyebek építésének lehetőségét. Összesen 32 szempontot vettek figyelembe. A statisztika meglepetésekkel szolgál tekintve, hogy több kisebb település is áll rajta.

Természetesen (?) az első hely Amszterdamé 81 százalékkal. Persze, ott kiemelkedően sok az ipari- egyéb létesítmény, ezáltal is rengeteg munkalehetőség van, ami hozza-húzza magával a többi mutatót.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Ahol munka van, oda özönlenek az emberek, ahol munka van, ott van kereset, pénz, amit persze el is akarnak költeni: van vásárlóerő, ami jó a piacnak. És így tovább, körbe-körbe.

Második Utrecht, hasonló okokból, na meg jó fekvése és magasan képzett lakossága van (a statisztika szerint), 78 százalékkal áll holtversenyben Delft-tel.

Ezután a sorrend így folytatódik:
– Amersfoort, 75%
– Zwolle, 72%
– Almere, 70%
– Haarlemmermeer, 69%
– Arnhem, 69%
– Groningen, 69%
– Hága, 69%”

Ha érdekel a lista vége is, akkor kattints a Frízföld blogra!

Sokkoló üzenet a brit útlevélen: „A szülő külföldön született”

(Fotó: pexels.com/Caylee Dg)

Share.

About Author

Leave A Reply