A külföldiek erődje

0

A csodásan szép Írországon belül is kifejezetten csodás hely az ország legészakibb régiója, Donegal-megye. Ezt ajánlotta mindannyiunk figyelmébe a Kelta Vándor blog.

„Maga Donegal városa egy nyugodt, kicsi kikötőváros. (…) Valószínűleg egy egykori viking („idegenek” lakta) erőd miatt kapta nevét: Dhún na nGall jelentése „külföldiek erődje”, melyből persze mára már semmi nem maradt, még lelet szinten sem.

Ma egy XV. században épült erődítmény a fő látványossága, mely az Eske-folyó partján áll a város szívében. A XVII. sz-tól jelentősen bővítették persze, ez a mai Donegal Castle. Sok épületrésze csak falként maradt meg, de a toronyépületet felújították és végigjárható.

Szívesen kalandoznál külföldön, de kellene hozzá egy jó állás? Válogass itt!

Számítsatok rá, hogy elég nehéz parkolóhelyet találni és habár a vár egy-két részlete (pl. a torony legfelső szintjének fa mennyezete, amit kizárólag fa szegecsek tartanak egyben és az ősi címerekkel díszített kőkandalló) kifejezetten érdekes lehet, de szerintem számos sokkal jobb állapotban fent maradt várba lehet belefutni az országban. Aki megnézi, 1-1.5 órával mindenképpen számoljon. (…)

Ugyanakkor maga a pubokkal, kávézókkal és üzletekkel zsúfolt belvárosi kis utcák is nagyon hangulatosak, önmagában az is bőven megér egy pihenőt, mielőtt északabbra vennénk az irányt a vadregényes és kietlen donegáli tájakra.”

A teljes posztot rengeteg érdekességgel és képekkel itt találjátok, érdemes megnézni!

Szívesen kipróbálnád magad külföldön? Válogass több száz állásajánlat közül!

Share.

About Author

Leave A Reply