A kötelező ágyemelő esete

0

Hollandiában igen elterjedt az otthonszülés, ami sok minden más mellett magával hozta azt is, hogy előírták, milyen magasnak kell lennie az ágyaknak. Márpedig a 75-80 centis magasságot csak egy speciális emelővel lehet elérni – írja a Holland Waffel blog, és nem csak ez az egyetlen érdekesség a történetben.

„A szülések alatt abszolút megértem, hiszen valahogy a bábának hozzá kell férnie a terephez, hacsak nem akar a végére lumbágót kapni a sok hajolgatástól, viszont mivel én nem otthon szülök, ezért nem is gondoltam ilyesmire. (…)

Kb egy hónapja, amikor a maternity nurse itt járt, az első kérdései közé tartozott, hogy milyen magas az ágyunk illetve van e itthon ágyemelő. Természetesen nincs.

Sebaj, akkor ő meg is rendeli nekem, itt ugyanis egy fél évre ez díjmentesen jár. Járna még a zuhanyzóba székecske valamint az ágyba háttámla emelő is, amivel elvileg kényelmesen tudsz ülni az ágyban, de azokra mondtam, hogy nem tartok igényt. (…)

Bár az ideológia a magas ágy mögött az, hogy sokkal egyszerűbben ülsz le rá meg kelsz fel, mint a sima ágyról, ami ugye mélyen van, viszont ez a 75-80 centi a holland átlagmagassághoz lett szabva.

Ami azt jelenti, hogy a magam magyar átlagos magasságával kb négykézláb kell felkapaszkodnom az ágyra, ha pedig le akarok jönni, akkor szabályosan ugranom kell, ha nem akarom a lepedőt, takarót, terhespárnát magam után húzni a földre, miközben kicsúszok az ágy legszélére, ahonnan végre leér a lábam.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

Share.

About Author

Leave A Reply