A kormány szerint még soha ennyit nem kaptak az egészségügyben dolgozók

0

A magyar kormány szerint az egészségügyi szakdolgozók anyagi megbecsülése érdekében soha ilyen jelentős lépések még nem történtek, mint eddig, most és a jövőben. Csakhogy a számok más valóságot mutatnak.

A magyar kormány az EMMI közleménye szerint elkötelezett abban, hogy az egészségügyi szakdolgozók munkáját elismerje, a béremelési program keretein belül hat év alatt – 2016 januárja és 2022 januárja között – átlagosan 163%-kal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók bére, azaz 2022-ben átlagosan több mint 2,5-szeresét fogják keresni.

A kormány közleménye hangsúlyozza, hogy a munkakörülményeket is fejlesztik, és az elvándorlás megelőzése érdekében négy új nővérszálló épül, további 12 helyszínen pedig felújítják, illetve korszerűsítik a már meglévő szállásokat.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Más kérdés, hogy (miként arra a Magyar Hang a napokban rámutatott) a beharangozott 72 százalékos béremelés arra elég, hogy a nővérek tízezrekkel keressenek kevesebbet a nemzetgazdasági átlagnál. Kisvárosnyi ápoló hiányzik már jelenleg is, ám közülük sokan pár éven belül nyugdíjba mennek.

Ráadásul ha figyelembe vesszük azt is, amiről a kormány mélyen hallgat, mégpedig hogy a négy évvel ezelőtt megindult több lépcsős béremelés elején az egészségügyi szakdolgozók jelentős része pótlékok nélkül, főállásban a garantált bérminimumot, vagyis bruttó 129 ezer forintot keresett, az összkép lényegesen cudarabb.

Jobb a cseh kórház, mint a magyar?

Share.

About Author

Leave A Reply