A kiürülő ország

0

Vasárnap előrehozott parlamenti választást tartanak Spanyolországban. Az egyik legnagyobb problémának az elvándorlás számít. Olyannyira, hogy például Cuenca tartományban nyolc lakos jut egy négyzetkilométerre, ami nagyjából a lappföldi aránynak felel meg.

Az alig 248 fős Huete faluban szinte semmi munka nincs, nem csoda, hogy a fiatalok elvándorolnak.

„Ha a hozzám hasonló fiatalok városokba költöznek, a gyerekeik már ott születnek, a falvak így elsorvadnak. Én tanári diplomával pincér vagyok, alig látok esélyt” – mondta egyikük az euronewsnak.

A helyzet annyira súlyos, hogy Madridban tüntetés is volt március végén a vidék elnéptelenedése ellen. A demonstrálók érzéketlenséggel és tehetetlenséggel vádolták a politikusokat.

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A YOUTUBE-ON IS!

„A politikusok képtelek megoldást találni az elvándorlásra. Minden ígéret és intézkedés csak kampányfogás, nem jelent valódi megoldást. Ki kell mondani, hogy a kiüresedő Spanyolország a politikusok bűne!” – mondta a zamorai Ana Morillos.

„Az ellen is tiltakozunk, hogy más célokra használják azokat a felzárkóztatási forrásokat, amikkel az Európai Unió támogatja a vidéki területek felemelkedését” – tette hozzá.

Az elnéptelenedő vidékek szavazataiért nagy harc folyik, melynek végeredménye hamarosan kiderül.

„Olyan országot akarunk, ahová vissza lehet térni”

Share.

About Author

Leave A Reply