A kezezés miatt kell a Brexit!

0

Sok érdekességet és még több bizarr véleményt olvastunk már a Brexit kapcsán, de a legutóbb a Queens Park Rangersnél edzősködő Ian Holloway elég erős versenyben van a legnagyobb hülyeség nem túl megtisztelő címért.

A labdarúgóedző (aki korábban a Leicester City, a Blackpool, a Crystal Palace és a Millwall csapatait is irányította) azt találta mondani a Guardian szerint, hogy az angol élvonal, a Premiere League idei szezonjában bemutatkozó, a kezezésre vonatkozó szabályért az Európai Unió felelős, ezért is kell mielőbb kilépnie az országnak az EU-ból.

Röviden csak annyit, hogy mostantól minden találatot mérlegelés nélkül érvénytelenítenek, ami előtt a támadó csapat játékosának kezét érintette a labda. Ez nyilván azt jelenti, hogy számos olyan találatot fognak elvenni utólag, amik ellen még a hátrányba kerülő csapat se nagyon reklamálna, ráadásul ha ugyanebben a szituációban a védő kezét érinti a labda, arra nem kell büntetőt fújni.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Ian Holloway szerint a szabály megalkotói a legfontosabb dolgot felejtették el: az a dolguk, hogy tiszta és egyértelmű döntéseket hozzanak, „úgyhogy nem hiszem, hogy ez a változtatás a mi embereinkhez köthető”.

Magyarán kívülről akar valaki beleszólni az angol fociba, és ki más lenne ez, mint az Európai Unió – fejtegette a szakember, majd így folytatta: „Remélem, összejön a Brexit és kilépünk az Európai Unióból, mert az emberek erre szavaztak és mert az angoloknak senki sem mondhatja meg, hogy mit csináljanak”:

Annak, aki esetleg nem lenne képben: az Európai Uniónak az égvilágon semmi köze a labdarúgás szabályaihoz, azokról mindig is a FIFA illetékes bizottsága döntött, aminek elnöke (minő meglepetés) egy korábbi angol játékvezető, a testület nyolc tagjából pedig összesen négyen angolok.

A szabály ráadásul értelemszerűen nemcsak a Premier League-re vonatkozik, minden más ligában is ugyanúgy be kell majd tartani – hívta fel a figyelmet az Index.

(Fotó: PA Media)

Share.

About Author

Leave A Reply