A káosz szaga

0

Őszintén szólva nem gondoltuk volna, hogy a káosznak van szaga, de az is igaz, hogy még soha életünkben nem jártunk bangkoki piacon. Nem úgy, mint a Hétköznapok Malajziában blog szerzője, szóval hiszünk neki

„Minden utazásomnál azt is szoktam nézni, hogy ha mondjuk itt kellene élnem, akkor tudnék-e itt élni, így megpróbálom elképzelni, hogy milyenek lennének a hétköznapjaim. És mivel nagy piacrajongó vagyok, ha tehetem, ellátogatok egy helyi piacra, hadd lássam, mit tud nyújtani nekem.

A bangkoki piacok (de talán ez igaz a dél-kelet ázsiai piacokra is) a szenzitív orrúak számára (mint amilyen én vagyok például) azért elég nagy kihívást jelentenek. Mert káosz van. A káosznak pedig szaga van.

Csak hogy érthetőbb legyen, amit mondani szeretnék, képzeljük el, hogy egy olyan piacon vagyunk, ahol mindent lehet kapni. Mindent is, ahogy a székely mondaná.

Namostmár, ez Bangkok egyik legnagyobb piacán így néz ki: a piaci sikátor első pultjánál disznó tepertőre emlékesztető valamit árulnak, amit ott helyben sütnek. Aki nem eszik disznóhúst, az átérezheti, hogy mennyire „szíven” ütött a szag.

A közvetlen mellette lévő asztalnál kézműves szappant árulnak, mindenféle csodás illatkombinációban. Citromfű, levendula, lime, eper, alma és szantálfa illata keveredik egymással és ugye a szomszédban sülő tepertő illatával.

A harmadik pultnál bőrtáskákat és kiegészítőket árulnak. Igazi bőrből, igazán kívánatos darabok. Na de, itt már a tepertő, a szappan és a bőr illat kombinációnál arra gondolok, hogy hosszú ez a sor és még csak a harmadik asztalnál vagyok. Mi jöhet még?”

Hogy mi jöhetett még, az kiderül az eredeti posztból, amit itt olvashatsz el (és nézegethetsz egy csomó érdekes képet)!

Share.

About Author

Leave A Reply