A kanadaivá válás 10 titka

0

Sokan szeretnének kanadaivá lenni (vagy legalábbis élni egy kicsit az észak-amerikai országban), de hát nem mindenkinek adatik meg. A Juharszirup blog szerzője és családja viszont ott él, és a határátkelős poszttól ihletet kapva meg is írta, miként lehetünk kanadaiak 10 lépésben.

„#1 Legyen olyan ruhadarabod, lehetőleg több is, amin rajta van a kanadai zászló. Egy kanadai büszke arra, hogy ő kanadai és ezt bátran mutatja is. Volt olyan fiatal kanadai kollegám, akinek minden egyes pulcsiján rajta volt valami kanadai vonatkozás és ez fel sem tűnt neki.

#2 Egy igazi kanadai tényleg azt gondolja, hogy a kanadai kultúra nagyon más, mint az amerikai. Például az amerikaiak túl hangosak kanadai szemmel. Európai szemmel nézve a két ország kultúrája nagyon, sőt túlságosan hasonló. De aki ezt hangosan kimondja, az nem lehet igazi kanadai.

#3 Ha megint valami botrány történik Trump körül az USA-ban, akkor tegyél gúnyos utalásokat a kollegáknak és röhögjétek ki az amerikaiakat. Persze csak diszkréten, mert azért udvariatlan nem lehetsz.

#4 Ha valaki rálép a lábadra, akkor mond rögtön, hogy ‘I am sorry’. De igazából nem sajnálod, és ha igazi kanadai vagy, akkor ez valójában azt jelenti, hogy “Figyelj már haver”, de ezt a külföldiek úgy sem tudják.

#5 Minél nagyobb az autód, annál jobb. Pl. egy hegyomlás pick-up tökéletesen megteszi, még akkor is, ha 20 km-t mész naponta a munkahelyedre és soha nincs szükséged az autó platójára. De legalább egy százas lesz megtankolni, persze csak akkor, ha 1 dollár a benzin literje.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

#6 Van hómaród és láncfűrészed. Ez olyan dolog, mint Magyarországon a flex. Nem férfi az, akinek nincs hómarója és láncfűrésze.

#7 Igazi kanadaiként legalább 3 barbeque-d van, egy faszenes, egy gázos és valami hordozható. 10 fok felett már lehet grillezni munka után, illetve a parkban minden hétvégén, egész nyáron át.

#8 Kanadaiként télen nyaralsz, ugyanis jó elmenekülni a téli hideg elől. Nyáron inkább Kanadában maradsz és az időt a nyaralódban töltöd.

#9 Semmit se vásárolj készpénzből. Vegyél nagyobb házat, több autót (3 évente újat, hitelre) mint amit megengedhetsz magadnak. Ha pedig nem tudsz törleszteni, és a bank már nem ad egy 4. jelzálogot a házadra, rántsd le az összes pénzt a hitelkártyádról. Majd megoldódik!

#10 Ha van garázsod, pakold tele mennyezetig! Ha dupla, még jobb, több minden fér bele. Nem fér be az autó? Annyi baj legyen, a reggeli kávéd közben beindítod az étkezőből, mire felöltözöl a hőmérsékletnek megfelelően (-zokni), leolvad róla a hó is.”

A dolog úgy áll, hogy az eredeti posztban akad még tíz másik vicces kanadai ismertetőjegy is, szóval érdemes átkattintani!

Így harcolnak a kanadaiak a tél ellen

Share.

About Author

Leave A Reply