A kanadai bevándorlás titkai

0

A koronavírus következményei miatt Kanadának egyre több bevándorlóra van szüksége – írta Tucano. Ez a konkrét számokat tekintve úgy néz ki, hogy idén 411 ezer embert várnak, ami 2023-ra 421 ezerre emelkedik.

„A legnépszerűbb és legelterjedtebb program az Express Entry keretében több mint százezer sikeres magasan képzett szakember kapta meg az ‘ITA-t”, azaz a meghívót letelepedni.

Az Express Entry talán a leggyakoribb program, amelynek keretében magyarok állandó tartózkodási engedélyhez és később állampolgársághoz jutnak Kanadában, de ezt amúgy csak gondolom, statisztikával nem tudom bizonyítani. (…)

Kanada kétlépcsős bevándorlási lehetőséget kínál a magasan képzett szakembereknek, tehát jelentkezhetnek a szövetségi programra (Express Entry) és az egyes tartományok kívánalmainak is megfelelhetnek, amelyek saját programokat működtetnek.

Majd mind a tíz provincia kínál ilyen különféle letelepedési programokat és munkát. A start-up rendszer persze folyamatosan működik és legalább 200,000 kanadai dollár tőkét kell bevonzaniuk ahhoz, hogy pályázhassanak a kanadai állandó tartózkodási engedélyért.

A tanulóvízum is működik, lehet menni tanulni és azon keresztül majd később eljutni az Express Entryig, amire belülről jelentkezve igen nagy az esély. (…)

A kanadai bevándorlás idei feltételei kapcsán is igaz, hogy az alapinformáció mindig ugyanaz: legyél fiatal, magasan képzett (mármint lehetsz magasan képzett burkoló és űrsebész is, a fontos az, hogy legyen papírod és/vagy nagyon érts a szakmádhoz). Beszélj kitűnően angol és/vagy franciául. Ha mindkét nyelvet bírod az nagyon jó, az minden ajtót nyit.

A legjobban keresett foglalkozások Kanadában 2021-ben

1. administrative assistant – adminisztratív asszisztens
2. customer service representative – ügyfélszolgálatos
3. sales associate – értékesítési munkatárs
4. driver – sofőr
5. accounts payable & receivable – követelésbehajtó
6. registered nurse – szakképzett nővérke
7. general labourer – általános munkás
8. project manager – ez ugyanaz magyarul is
9. welder – hegesztő
10. electrical engineer – eletromos mérnök”

A teljes posztot további részletekkel Tucano oldalán találod.

Kanadai üvegplafon

Share.

About Author

Leave A Reply