A japánok a kávéban is hódítanak

0

A japánok már csak olyanok, hogy ha valamire egyszer rákattannak, akkor azt teljes erővel csinálják, és a másolástól elég gyorsan eljutnak a vezető szerepig. Ez történt az elektronikában és az autógyártásban is, most pedig a kávé a következő – írja a Tokyo Reloaded blog.

„Nagyot fordult a világ a 90-es évek óta, amikor is csak elvétve lehetett hozzájutni bármi olyan italhoz, ami közelítőleg is kávéra emlékeztetett volna. A gaiatsu (kívülről érkező nyomás) szerepét itt leginkább a sokat szidott Starbucks töltötte be, hiszen a cirka húsz évvel ezelőtti megjelenésük döbbentette rá a japánok nagy részét, hogy létezik más is a „burendo kóhi” (blend coffee, vagyis kávékeverék) és a „kankóhi” (dobozos kávé) sivatagán túl. (…)

Az eredmény? Száz és ezer gourmet kávézó, mint például a Coffea Exlibris*, Shimo-Kitától nem messze. Apró kis üzlet, egyszerű berendezéssel, a fehér színek dominálnak, és persze átható kávéillattal.

A polcokon egy rakás könyv, persze mind a kávéról, találomra leveszek egyet és belekukkolok: tele van aláhúzással és kézzel irt jegyzetekkel, jelezve, hogy itt tudják, miről beszélnek…

A különféle kávé-kellékekkel borított pult mögött japánosan kortalan hölgy tudakolja, hogy mit kérünk és átadja a Menüt, ami enyhén szólva letaglózó… Első ránézésre ez egy eszpresszó-szaküzlet, de a menüből kiderül, hogy az igazi sztárok itt a single-origin drip kávék, persze jelentősen borsos árakon.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el (a nyitókép is innen származik), nem csak kávébolondoknak ajánlott.

Share.

About Author

Leave A Reply