A Jaguar-legenda, ami sosem volt

0

Előfordul néha az autóiparban (is), hogy olyan autó válik legendává, amit végül soha nem gyártottak le, vagy csak prototípus készült belőle. Ilyen volt a Jaguar XJ13, ami viszont most újjáéledt, természetesen brutális áron.

A Jaguar XJ13 ötlete a hatvanas években született meg, a cég válaszul szánta az akkoriban verhetetlennek tűnő Ford GT40-re, ami sorozatban nyerte a Le Mans-i versenyeket.

A fejlesztés a mérnökcsapatot vezető William Heynes feladata volt, ám mire 1965-re sikerült megépíteni a V12-es motorral ellátott autót, a Jaguar rájött, hogy a modell voltaképpen elavult, így az egyetlen legyártott XJ13 soha nem jutott el a versenypályáig.

Nem nagy csoda, hogy a brit gyártó feladta, addigra a Ford GT40 sorozatban négy Le Mans-t nyert, nyilván nem tartották érdemesnek csomó pénzt beleölni egy meglehetősen kilátástalannak tűnő projektbe.

Fél évszázaddal később viszont itt az Ecurie Ecosse LM69, ami voltaképpen egy (kifejezetten drága) főhajtás az előd előtt. Az Ecurie Ecosse egy 1951-ben alapított kis skót versenyistálló, amely egyébként anno nem is volt annyira kicsi, hiszen három szezon alatt négy Forma-1-es versenyt is nyert.

Ennél fontosabb, hogy 1956-ban és 1957-ben is megnyerték a 24 órás Le Mans-i versenyt. Sajnos az 1970-es években véget ért a dicsőség, a nyolcvanas években ugyan egy rövid időre visszatértek, aztán 2011-ig ismét csend következett.

Akkor négy lelkes fiatal sofőr összeállt, ma pedig a Design Q-val és az XJ13 replikákat gyártó Building the Legend céggel összeállva gyártanak autókat. Az Ecurie Ecosse LM69 nem pontos másolat, sokkal inkább főhajtás.

Az utcai közlekedésre is alkalmas autóba csak 1969 előtt már elérhető technológiát tesznek, a V12-es motor rengeteg részletében hasonlít a Jaguar XJ13-hoz, a karosszéria azonban elég jelentősen különbözik, kezdve onnan, hogy inkább kupéról beszélhetünk az esetében.

Az autóból mindenesetre összesen 25 példány készül, mindegyik megfelel az 1969-es FIA-szabályoknak. Ez mind nagyon szép, az ára már kevésbé, hiszen annak, aki szeretne egyet magának, nagyjából 800 ezer – egymillió fontot kell kiperkálnia.

Sajátosan mosta le a Lamborghinit a Playboy-modell

Share.

About Author

Leave A Reply