A holland Autóklub nagy húzása

0

Az ANWB többször megmentette már a Hollandokk szerzőjét is, amikor lerobbant kocsiját az út szélén újra menetkész állapotba hozták. Most egy egészen érdekes fejlesztéssel álltak elő.

„Új szolgáltatásukkal, a Smart Driverrel most azt ígérik, hogy még az előtt értesítenek róla, hogy valami gond van az autóval, mielőtt mi egyáltalán gyanakodni kezdenénk.

De miből is áll, illetve hogy működik konkrétan a Smart Driver szolgáltatás?

Először is kapunk egy szerkezetet, amit az autó On-board Diagnostics – OBD – portjára – kell dugunk. Ez ugyanaz a csatlakozó, amelyre laptopját csatlakoztatva az autószerelőnk pillanatok alatt megállapítja, hogy mi a hiba oka. Az OBD portra helyezett eszköz folyamatosan ellenőriz és kommunikál – egy szintén az ANWB által biztosított mobil alkalmazással.

A diagnosztika folyamatosan, 15 ponton monitorozza autónkat – többek között a motor, akkumulátor, légzsák rendszer, ABS, ASR, klíma hibajelzéseit. Az így összegyűlt, és az ANWB által végzett évi 1,2 millió javítás során keletkezett adatokat elemezve egy algoritmus gépi tanulás segítségével képes előrejelezni, ha az autónk potenciális meghibásodás fenyegeti. Közelgő gond felmerülésének esélye esetén, a probléma mértékétől függően, minket és az ANWB-t is értesíti az alkalmazás.

Jól hangzik, ugye? Még akkor is, ha természetesen egy defektet – jelenleg – még a big data analízis sem képes megjósolni 🙂

A szolgáltatás jelenlegi ára egyébként havi 2,5 euró.”

A teljes írást itt találjátok.

Süllyedő Amszterdam

Share.

About Author

Leave A Reply