A hódító kancellár

1

A hódít kancellár Angela Merkel, és akiket meghódít, azok a német fiatalok. Egy friss közvélemény-kutatás szerint ugyanis a kancellár a körükben népszerűbb, mint a teljes lakosságban.

A Forsa közvélemény-kutató intézet júniusi felmérése szerint a 18-21 évesek 57 százaléka támogatja Angela Merkel újraválasztását kancellárrá, miközben átlagos támogatottsága „csak” 53 százalék. Eközben Schulz ugyanebben a korcsoportban 21 százalékon áll.

Az egyik lehetséges ok, hogy a mai huszonéves németek a 12 éve regnáló Angela Merkel kancellársága alatt váltak felnőtté, ezért van, aki úgy gondolja, hogy a 63 éves politikus egy egész generáció nagymamája. A 18-21 éves korosztályban nagyobb a támogatottsága az országos átlagnál.

Németországi munkát keresel? Válogass rengeteg ajánlat közül itt!

A kancellár negyedik ciklusára kér felhatalmazást a szeptemberi parlamenti választásokon, és a fiatal németek többsége úgy látja, nincs alternatívája Merkelnek.

Érdekes módon a fiatalok többsége – szemben az idősebbekkel – pozitívan fogadta, hogy két éve a nyitott kapuk politikáját folytatta az Európára zúdult több százezer bevándorlóval szemben – írta a napi.hu.

Összességében nagyot változott a kép: Németországban a fiatalok többsége hagyományosan a szociáldemokratákat vagy a zöldeket támogatja. A kancellár személyes varázsának köszönhetően azonban 2013-ban a 18-24 éves korosztály körében többséget ért el a CDU.

Share.

About Author

1 hozzászólás

Leave A Reply