A hírességek egyenlőbbek?

0

Miközben a legtöbb országban (Magyarország mellett például az Egyesült Államokban vagy Nagy-Britanniában) is gondot okoz, hogy kevés a teszt az életünket felforgató COVID-19 vírusra, több (egyébként tünetmentes) sztárról is kiderült, hogy pozitív. Vajon ők az egyenlők közt egyenlőbbek?

A világjárvány miatt felfordult életünk egy jó részét mostanság a maszkok, lélegeztetőgépek és a tesztek (illetve azok hiánya) foglalja el. Nem csak Magyarországon, de olyan országokban is, mint az Egyesült Államok vagy Nagy-Britannia.

Ilyen helyzetben sokaknál minimum kérdőjeleket vetett fel, hogy néhány sztár bejelentette, pozitív lett a tesztje, noha korábban tünetmentes volt. De akkor hogyan lehetséges, hogy egyáltalán tesztelték őket?

A felzúdulás megértéséhet tudni kell, hogy Nagy-Britanniában például Boris Johnson miniszterelnök bejelentette, a cél az, hogy napi 25 ezer embert tudjanak tesztelni – de csak akkor, ha tüneteik vannak és kórházba kerülnek.

Eközben az Egyesült Államok ott tart, hogy 330 milliós lakosságára napi 8200 elvégezhető teszt jut (az 51 milliós Dél-Koreában ez a szám 20 ezer…).

KÖVESD A HATÁRÁTKELŐT A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Így aztán nem csoda, ha néhány embernél kiveri a biztosítékot, amikor olyat olvas, hogy a Brooklyn Nets kosárlabdacsapatánál mindenkit letesztelt a betegségre.

A néhány ember között van a New York-i polgármester, aki egyrészt gyors felépülést kívánt a betegeknek, másrészt ugyanabban a Twitter-posztban megjegyezte, hogy „nem lenne szabad egy teljes NBA-csapatot tesztelni a COVID-19-re, amikor kritikus állapotban lévő betegek várnak a tesztelésre”.

„A tesztek nem a gazdagoknak, hanem a betegeknek kellene, hogy járjanak” – jegyezte meg Bill de Blasio.

Hasonló felzúdulás követte, amikor a színész Idris Elba jelentette be, hogy pozitív lett a tesztje annak ellenére, hogy semmilyen tünete nem volt.

A napokban a brit Guardian írta meg, hogy a londoni Harley Streeten (ez ugye a méregdrága magánrendelők környéke) lévő rendelőkben az elit 395 fontért (150 ezer forintért) azonnal teszteltetheti magát.

Share.

About Author

Leave A Reply