A helyi dolgokat vagy az otthon megszokottat együk külföldön?

0

A tél közepén melegedjünk egy kicsit Lanzarote szigetén Hanna segítségével, aki a párjával látogatott az írek által megszállt helyre, felvetve a kérdést: miért megy valaki a Kanári-szigeteken ír pubba?

„Puerto del Carmen sajnos az ír tömegturizmus áldozatává lett városka. A part mentén fut egy út, ami szinte semmi másról nem szól, mint butik és outlet (parfüm, szépség, ruházat), valamint ír kocsma.

Ezek ismétlődően követik egymást. Illetve az íreket kiszolgálva burgeres, indiai kajálda, kínai büfé, stb. és még plázát is sikerült építeni nekik. (Nincs elég bolt Írországban, vagy mi.)

Felszáll a repülőre egy ír turista, s eljön Lanzarotéra, hogy ír kocsmában mulassa pénzét. Ne finomkodjunk, részegeskedjen. Majd másnapos kicsit, strandolás és újabb ír kocsma este. Ahogy barátom mondja, otthonról otthonra.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Köszönöm szépen, én biztos az életben nem fizetnék több száz fontot repjegyre, hogy aztán egy bizonyos szigeten magyar kocsmatúrákat tartsak és úgy menjek haza, hogy fel sem tűnt, nem a saját országomtól távol jártam. Vagyis az időjárás melegebb volt és ennyi a különbség.

Írországban nem elérhető elég pub? – tettem fel a kérdést páromnak. Nevetett.

Puerto del Carmen-t egyáltalán nem ajánlom arra, hogy ott foglaljatok szállást. Hacsak nem akartok az írekkel vegyülni mindenhol és ír kocsmákban italozni esténként. Majd ha ír kocsmákra vágyom, akkor Dublinba szeretném foglalni a jegyem és nem Lanzarotéra. Elnézést érte.

Puerto del Carmennek van egy óvárosi része, ahol még a sziklás tengerpart mentén igazi spanyolos éttermekre is lehet bukkanni. Így történt meg, hogy barátom harmadik látogatásának alkalmával, végre tenger kincse paellát evett, sangríát ivott a kilátásban.

Mert ezért jöttünk ide, hogy a helyi dolgokat teszteljük és süljön le a bőr a képemről, ha megállok a burgeresnél vagy marhahúst eszem marhahússal. Itt az óceán, tengeri cuccokat kell fogyasztani. (…)

Teguise helységben vasárnaponként van élet, nagy piacozást tartanak akkor. Felkerestük. Istenem, a piac 60% olyan hamisítvány termék, hogy a Józsefvárosi piac óhatatlanul is visszaköszönt az emlékeimben és hosszas beszámolót tartottam arról, míg jöttünk – mentünk.

Lanzarote – sziget kellős közepén Louis Vuitton táskákat lehet venni és mindenféle márkától ruhákat, öveket stb.”

A teljes posztot itt olvashatjátok el.

Náray Tamás és a határátkelés

Share.

About Author

Leave A Reply