A határátkelőket is érintette Merkel és Orbán

0

Angela Merkel német kancellár és Orbán Viktor magyar miniszterelnök Berlinben találkozott, ahol a német politikus arról beszélt, a nagyon szoros gazdasági kapcsolatok miatt a két ország közös úton jár.

Angela Merkel kiemelte, hogy a gazdasági együttműködés nem csak Magyarországgal, hanem a visegrádi országcsoport egészével rendkívül szoros, a magyar gazdaság fejlődése „nagyon-nagyon pozitív”, ami az EU-nak is tulajdonítható.

Magyarország „okos beruházások” és gazdaságpolitika révén igen nehéz helyzetből indulva eljutott oda, hogy már nem a munkanélküliséggel kell küszködnie, hanem szakképzett munkaerőt kell találni a betöltendő állásokra – utalt részben a határátkelőkre is Angela Merkel.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A német kancellár szerint mivel Németország keleti része, a volt NDK területe nem rendelkezik akkora gazdasági erővel, mint a nyugati tartományok, így Németország „nagyon jól megérti” a közösségi forrásokat igénylő tagállamok gondjait.

A magyar miniszterelnököt közben pár tucatnyi tüntető várta Berlinben, a kormányzó CDU pártközpontjánál gyülekezők egy Orbanistan powered by EU – azaz egy „EU által támogatott Orbánisztán” feliratú transzparenst feszítettek ki.

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Share.

About Author

Leave A Reply