A Google hozza el a Kánaánt?

0

Nem, ez nem reklám, egyszerűen csak arról van szó, hogy azt olvastuk a The Daily Telegraph című brit lapban, hogy a Google előrehaladott tárgyalást folytat nagy távközlési cégekkel a roaming-díj eltörléséről. Nyilván nem jótékonyságból…

A Hutchison Whampoa neve a Határátkelő olvasói többségének elsőre aligha mond sokat, de ha eláruljuk, hogy a hongkongi óriásvállalat sok minden egyéb mellett olyan cégekben tudhat magának meghatározó tulajdonrészt, mint a Rossmann, a Superdrug, a Marionnaud vagy a The Perfume Shop, akkor már rögtön látszik, hogy nem kispályással van dolgunk.

Ami esetünkben külön érdekes, az nem más, mint az, hogy a Hutchison Whampoa a telekommunikációban is meghatározó szereplő, övé például a Three mobilszolgáltató, 14 országban van jelen, és ideális partnernek tűnik a Google számára tervei megvalósításához.

Ha minden az elképzelések szerint halad, akkor először az amerikaiak számára lesz elérhető, hogy a világon bárhol, ahol a szolgáltató jelen van, külön roaming-díj nélkül használhassák a telefonjukat és a netet.

Ez alighanem alaposan felforgatja majd először az amerikai piacot, ám aztán jön Európa is, hiszen a brit, az ír és az olasz felhasználók (valamint még jó pár ország mobilozói) reálisan számolhatnak a roaming-díj eltűnésével, ami határátkelőként külön öröm.

Share.

About Author

Leave A Reply