A fogyókúra sötét oldala

0

A szélsőségesen nagy súlyvesztés egyik kevésbé nyilvánvaló velejárója az, hogy a kitágult bőr képtelen követni a fogyást, ami néha egészen borzasztó látványt eredményez. Éppen ezért vall nagy bátorságra Julia Kozerski projektje, melyben megmutatja, mit is jelent ez a mindennapokban.

Amikor valaki túlsúlyos, minden vágya, hogy karcsú legyen, és jól nézzen ki. Ha ez sikerül, nagy a boldogság, ám a túl nagy súlyvesztésnek kevésbé kellemes következményei is lehetnek, hiszen a bőr nem elég rugalmas ahhoz, hogy kövesse a fogyást.

A 31 éves amerikai Julia Kozerski 25 évesen 153 kiló volt, és testének körülbelül felét zsír tette ki. Végül 2009-ben unta meg mindezt, és adott le 72 kilót, ami egészen elképesztő teljesítmény, ám kellemetlen következménnyel is járt.

Érzelmileg ugyanis a rengeteg dicséret ellenére is rendkívül megterhelő volt szembesülni a látvánnyal, ezért is indította el a Half (Fél) nevet viselő projektet, nyilvánvaló utalásként a megfeleződött testsúlyra.

A fotókon állítása szerint nincs semmi utómunka, sok esetben részben vagy teljesen meztelenül látjuk őt, minden hibájával együtt – és érezhetjük át a nehézségeket. Érdekesség, hogy annyira az önkifejezés volt a célja, hogy az elején a férje sem tudott arról, hogy fotósorozatot készít magáról.

„Úgy gondolom, a fogyókúra egyik leginkább elhanyagolt része az érzelmi megközelítés. Komoly figyelmet fordítunk a külsőre és a számokra, és sokkal kevesebbet az alany érzelmeire. Márpedig ebből fakad a legtübb megbélyegzés és szégyen” – fogalmazott Julia Kozerski.

A sorozat első képe közvetlenül az esküvője után készült 153 kilósan, és van egy olyan fotó is, melyen az „újjászületett” Julia látható az esküvői ruhájában. A kalóriaszámlálással, az adagok korlátozásával és rengeteg testedzéssel elért látványos siker azonban csalódással is járt – mondta, hiszen „miközben könnyű ünnepelni a drámai fizikai eredményeket, a ruha alatt és zárt ajtók mögött más a valóság”.

Ezt a valóságot mutatják be a rendkívül elgondolkodtató képek, melyekből Julia Kozerski oldalán lehet még többet látni.

Share.

About Author

Leave A Reply