A fideszesek szerint az EU a legveszélyesebb Magyarországra

0

Egy friss kutatás szerint a fideszeseknek csupán harmada tartja Magyarország első számú szövetségesnek az EU-t, a teljes lakosságnak viszont a kétharmada. Ami egészen elgondolkodtató az az, hogy a kormánypárt szavazói szerint Magyarországra az Európai Unió a legveszélyesebb…

Arról, hogy a magyarok hogyan látják az ország szövetségeseit és a rá leginkább veszélyes országokat, az Euronews megbízásából az IDEA Intézet készített reprezentatív felmérést február első két hetében.

Nos, a kutatásból sok egyéb mellett kiderül, hogy míg a teljes lakosság kétharmada szerint az Európai Unió Magyarország első számú szövetségese, addig a Fidesz-szavazók között ez az arány csak egyharmad.

A teljes felnőtt népességet nézve a második legfontosabb partner Oroszország volt 12 (a fideszesek között 25), a harmadik pedig az Egyesült Államok 8 százalékkal.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Ami a veszélyességet illeti, az ellenzéki pártok szavazói Oroszországot látják a legveszélyesebbnek, a fideszeseknek viszont csak 12 százaléka gondolja így. Náluk a veszélyességet illetően is az Európai Unió áll az első helyen.

A felmérés alapján úgy tűnik, hogy minél nagyobb városban él valaki, és minél magasabban képzett, annál valószínűbb, hogy az Európai Unióra tekint első számú partnerként, Oroszország és az Egyesült Államok esetében pedig ennek pont az ellenkezője figyelhető meg.

A második legfontosabb szövetségest illetően is szinte nemzeti konszenzus van: az emberek nagyjából 45 százaléka az Egyesült Államokat jelölte meg. A pártokat tekintve majdnem mindegyiknél magasabb ez az arány, jellemzően hatvan százalék feletti.

A teljes felmérést rengeteg érdekes adattal a Euronews oldalán lehet megnézni.

„Akik elmentek Nyugat-Európába, azok kvázi meghaltak”

Share.

About Author

Leave A Reply