„A fiatalok azt látják, érdemes itthon maradniuk”

0

Nem meglepő módon optimista interjút adott a kormánypárti Magyar Hírlapnak a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese. Miután Böröcz László egyben a Fidelitas elnöke is, talán nem érdektelen látni, mit gondol a fiatalok helyzetéről.

Nos, a Fidesz ifjúsági társszervezetének első ember szerint a fiatalok „elmeneküléséről” beszélni „álságos vita, hiszen a Nyugat-Európába való kivándorlás 2010 és 2012 között érte el a csúcspontját”.

Böröcz László az interjúban azt mondta, a gazdasági összeomlás után rengetegen elveszítették a munkájukat, így nem meglepő, hogy sokan külföldön próbáltak boldogulni.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN NEM CSAK FIATALOKNAK

„Mostanra viszont a kormánynak sikerült ezt a tendenciát megfordítania. A fiatalok egyre inkább azt látják, hogy érdemes itthon maradni, családot alapítani. Hazánk az egyik legbiztonságosabb ország, nem kell félve kimenni az utcára” – mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

A kormánypárti politikus nem felejtette el megemlíteni, hogy Magyarországon folyamatosan nőnek a bérek, szerinte erős családtámogatási és otthonteremtési rendszer alakult ki, és „Európán belül itthon az egyik legalacsonyabb, tíz százalék alatti a fiatalok munkanélküliségi aránya”.

„Egyébként a felmérések szerint a külföldre távozó fiatalok többsége nem tervez kint maradni hosszú távon, abban pedig nem látok problémát, ha neves külföldi egyetemeken tanulnak, tapasztalatot szereznek” – használta az utóbbi hónapok bevált kormánypárti fordulatát Böröcz László.

Négy tipp külföldről visszatérőknek

(Fotó: pexels.com/wildlittlethingsphoto)

Share.

About Author

Leave A Reply