A félmillió forintos burger

0

Aranyozott, kaviárral felturbózott zsemle, kobe marhahús és nagyjából minden, ami szemnek és (főleg) szájnak ingere – ez az 1600 dolláros burger, amivel ráadásul Houston olajipara előtt akarnak fejet hajtani.

A Fekete arany névre keresztelt burgerre elég egyetlen pillantást vetni, hogy megértsük, miért is hívják így. A külsővel nincs gond, és bár nem kóstoltuk, a leírás alapján az íze is rendben lehet.

Éppenséggel 1600 dollárért (ami ugye 480 ezer forint) ez minimumelvárás szerintünk, és a houstoni H Bar ezt hozza is. A fekete zsemlét 24 karátos arany levelekkel díszítik, ami szépnek szép, ízre viszont aligha ad hozzá bármit is…

A burger többi részén aligha lepődnek meg azok, akik valamennyire követik a „ki készít drágább burgert” játékot. A 45 dekás Wagyu marhahús egyenesen Japánból érkezik, emellett kauterizált libamáj, fekete szarvasgomba, valamint szarvasgomba aioli is található a zsemle két fele között.

Ami egyébként igazi különlegesség, hiszen folyékony kaviárt fecskendeznek bele a már emlegetett 24 karátos aranybevonat mellett, mindezt még sütés előtt – így lesz ez a szándék szerint a helyi olajipar előtti főhajtás.

A kész burger mellé 24 karátos aranyporral hintett, kézzel szeletelt hasábburgonya és egy üveg 2006-os Dom Perignon pezsgő jár.

Készen állunk a szamárburgerre?

(Fotó: H Bar)

Share.

About Author

Leave A Reply