A felfüggesztett szívsebész: “Talán még az országot is el kell hagynom”

0

Az elmúlt hetek egyik legnagyobb botránya, hogy az Országos Kardiológiai Intézet azonnali hatállyal felfüggesztette Dr. Székely László szívsebészt. Aki most arról is beszélt, elmenne-e külföldre.

Dióhéjban a történet annyi, hogy az orvost a kórház egy műtét miatt függesztette fel, de nehéz az ügyben tisztán látni, mert az orvos és a kórház egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett az elmúlt napokban.

Mindenesetre másfél millió ember tartozik abba a területbe, amit nyolc kollégájával látott el eddig az Országos Kardiológiai Intézetben (GOKI). Több mint tízféle műtéti technikának ő a legtapasztaltabb művelője Magyarországon.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Dr. Székely László hosszú interjút adott a EuroNewsnak, amiben egyebek mellett beszélt arról is, elmenne-e külföldre.

“Ha mennék, az elárulása lenne a közösségnek. Változatlanul maradni szeretnék, igen. Nagyon szeretnék itthon maradni, de egyre kevésbé látom lehetségesnek” – fogalmazott.

“Sajnos jelenleg úgy áll, hogy nemhogy nem tudom átadni tudásomat, de talán még az országot is el kell hagynom. Hogy mondom majd a következő generációnak, hogy maradjatok itthon, legyetek magyarok, azért alkossatok, azért tanuljatok, hogy majd, amikor megtanuljátok, elveszejtsenek egy mondvacsinált rágalmazással?!” – tette hozzá Dr. Székely László.

A teljes beszélgetést itt lehet elolvasni és megnézni.

„Nem az a baj, ha valaki elmegy…”

(Fotó: EuroNews)

Share.

About Author

Leave A Reply