A csóróság vége

0

Ki gondolná, hogy a Kanári-szigetekről is elvágyódhat az ember, pedig ez történt a Vaku villan blog szerzőjével, aki viszont párjával nem akármilyen úti cél felé veszi heteken belül az irányt.

„Pályáztam egy csomó páros melóra (is, a saját egyszemélyesek között), és úgy fest, augusztus végétől Zanzibáron fogunk közösen menedzselni egy kis búvárbázist. Egyelőre januárig, ez próbaidő mindkét félnek, aztán meglátjuk, kinek hogy tetszik.

Afrika! Félelmetes és izgalmas is egyúttal. Talán az egyetlen kontinens, ami valóban teljesen ambivalens bennem, nagyon vágyom a kalandra, és persze tartok is tőle egy picit. De mindenképpen már régóta érik a kipróbálásra.

Kiskoromban volt egy nagy, keményfedeles könyvem: „Afrika”, imádtam, és éveken át forgattam rendszeresen. Egy szavannás kép volt az elején, a hátulján meg a Kilimandzsáró.

Nos, Zanzibár épp a kilimandzsárós országhoz, Tanzániához tartozik, és internetes kutatásaim alapján az egyik legjobb afrikai kezdőország (mint Ázsiában Thaiföld), kevésbé bűnözős, kevésbé lepattant, mocskos, kevésbé fertőzésveszélyes, stb.

KÜLFÖLDRE MENNÉL DOLGOZNI? KATTINTS!

És mellé még nem is az országban leszünk, hanem mellette egy turistaszigeten, szóval a legegyszerűbb kóstoló, minden szempontból. Kötelező oltás nem is kell, vacillálunk az alapokon: hepatitisz, tetanusz (meglátjuk, milyen döntésre jutunk-gondolom a nemlegesre).

Azért remélem a szezon végén át tudunk menni legalább egy nyamvadt zsiráfot és elefántot elcsípni a valódi élőhelyén, az nagyon baró lenne!

De az elsődleges szempont most az anyagi erősödés, egyszerűen mostanra lett elegem ebből a kilátástalan csóróságból, amiben évek óta lebegünk, és mint minden, ez is csak elhatározás kérdése.

Jövő nyárra lesz spórolt pénz a számlánkon, ez a nagy terv. Ilyen még úgysem volt sosem (ehhez is fel kellett nőni, úgy tűnik). Lassan, de biztosan. (…)

Szóval hamarosan irány Afrika, és ezúttal a déli félteke végre. Igaz, hogy Thaiföldről már tökéletesen és teljes egészében látszott a dél keresztje, de innen lesz csak az igazi, egy egészen másik égbolt. Szerintem a göncölt majd már nem is lehet látni, vagy talán csak félig, a horizonton, olyastájt… Nagyon izgi!”

A teljes poszt itt található.

Térdig szemétben Freddie Mercury szelleme

(Fotó: pixabay.com/4758892)

Share.

About Author

Leave A Reply