A csokiimádók vágya válik valóra

0

Nem, sajnos nem arról van szó, hogy mostantól a csokoládé fogyaszt és mindenki annyit ehet belőle, amennyit csak akar, de majdnem ilyen jó az, amit Hollandiában kitaláltak.

A hollandiai Zaandamban csokoládégyárat építenek. Eddig ez azért nem olyan hír, amitől könnybe lábadna az ember szeme, nagy ügy, mondhatnánk. Csakhogy ez nem egyszerű gyár lesz.

Az amszterdami mérnöki iroda, a Search által megálmodott épület különlegessége ugyanis az, hogy egy hullámvasút hasít rajta keresztül, szóval egyfajta csokoládégyárba oltott vidámparkról van szó.

A gyár építése az előzetes becslések szerint három évig tart majd és a 2005-ben alapított holland Tony’s Chocolonely koncepciója. A kizsákmányolásmentes gyártást hirdető cég még 2018-ban dobott be egy hasonló ötletet a köztudatba.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Ennek lényege az volt, hogy olyan gyárat építsenek, ami „teljes élményt nyújt, ahol minden meg lehet tanulni és tapasztalni a csokoládéról, a kakaóipar gondjairól” és persze magáról a cégről.

A poszt elején látható renderelt képet nemrég mutatták be és jól látszik, hogy a gyár három fő részből áll: egy átalakított vöröstéglás raktárépületből, egy, a hullámvasutat magába foglaló piros építményből és egy sokkal modernebb gyárrészből.

A mintegy 100 millió eurós befektetésből megvalósuló csokoládégyár 600 munkahelyet teremt és a tervek szerint félmillió látogatót fogad majd évente.

Mit eszünk a jövőben?

Share.

About Author

Leave A Reply