A cipődobálás a legújabb netes hóbort

0

A kenyér mindig a vajas felére esik – tartja a népi bölcsesség. Nos, egyes cipőmárkák pedig a közhiedelem szerint mindig a talpukon landolnak, olyannyira, hogy ebből a megfigyelésből villámgyorsan netes kihívás lett.

Néhány napja az @Ibelievthehype nevű felhasználó megosztott egy videót azzal a kérdéssel: „Tudtátok, hogy bárhogy is dobod el a Vansedet, mindig a talpára érkezik?” A videón az látszik, hogy az eldobott cipők valóban átfordulnak az oldalukról a földre érkezés után.

A videót mára 12 millióan nézték meg, 258 ezren lájkolták és 12 ezer hozzászólás érkezett. Sokan saját videót töltöttek fel, miután maguk is kipróbálták a trükköt, megalkotva ezzel a #VansChallenge-et. Rengeteg embernek sikerült úgy eldobnia a cipőjét, hogy az valóban a talpára forduljon végül.

Idővel a kihívás annyira kinőtte magát, hogy a Crocs cipőkkel és papucsokkal is kipróbálták, amelyekkel szintén működött.

Terence Reilly, a Crocs marketingvezetője azt mondta: örültek, hogy látták a videókat és a cég munkatársai közül is többen kipróbálták, valóban mindig talpra érkezik-e az elhajított lábbeli.

Persze voltak, akik megcáfolták a gyorsan terjedő teóriát, és bizonyították a Vansek között is vannak kivételek, vagy éppen azt vetették fel, hogy csak bizonyos dobási mód után áll meg a talpán a cipő.

2016-ban a vizesflakon kihívás terjedt el hasonló sebességgel az interneten. Akkor egy 18 éves észak-karolinai fiú, Michael Senatore próbálta ki elsőként, hogyan lehet úgy megpörgetve eldobni egy palackot, hogy az megálljon a talpán.

Jön a tériszonyosok rémálma

Share.

About Author

Leave A Reply