A britek többsége már az EU-ban maradna

0

Egy újabb népszavazás esetén a britek 54 százaléka voksolna az Európai Uniós tagság fenntartására a Brexitet pártoló 46 százalékkal szemben. Legalábbis ezt állítja a brit Channel 4 tévé saját felmérésére hivatkozva.

Az alapvetően maradáspárti televíziónak a Survation nevű cég végzett felmérést és ebből az derült ki, hogy míg 2016-ban 52 százalék mondott igent az unióból való kilépésre, addig és 48 százalék a maradásra, addig már alapvetően megfordultak az arányok.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Az akkori 4 százalékos különbség mostanra 8 százalékra nőtt, ráadásul kilengett az inga, most már az EU-párti tábor szerezne többséget – sugallja az InfoRádió tudósítója szerint a közvéleménykutatás.

Ráadásul a kutatáshoz mellékelt térképen az látható, hogy korábban masszívan Brexit-párti területek, például Wales, Nyugat- és Dél-Anglia szinte egésze maradáspártivá vált, és Közép-Angliában is erősebbek lettek ezek az érzések.

A Survation 20 ezer britet kérdezett meg, 2016 óta ez az első felmérés, ami jelentős változást mutat a Brexithez való hozzáállásában. Érdekesség, hogy ha Theresa Maynek sikerülne is megállapodnia Brüsszellel, arra csak a britek negyede bólintana rá.

„Ez az otthonom, és most úgy érzem, mintha kiutasítanának”

Share.

About Author

Leave A Reply