„A britek nem értik a Brexitet”

0

Az Európai Unió főtárgyalója szerint a britek egyszerűen nem értik a Brexit legalapvetőbb következményeit sem. Michel Barnier erről az egyeztetések legutóbbi, pénteki fordulója után beszélt.

Ugyan az Egyesült Királyság január 31-én kilépett az Európai Unióból, a gazdasági és egyéb kapcsolatokról még meg kell egyezni, márpedig ezek legalább olyan fontosak, mint maga a politikai kilépés.

A helyzet az, hogy az álláspontok nem közelednek, ellenben a hangnem egyre durvul, legalábbis erre lehet következtetni az uniós főtárgyaló megszólalásaiból – írta az Eurológus.

Michel Barnier most például azt üzente, hogy nem lehet csak úgy válogatni az EU tagság előnyei közül, hogy közben ne vállalnánk az azzal járó kötelezettséget is.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A főtárgyaló úgy látja, a britek nem képesek megérteni, a jövőben nem kereskedhetnek ugyanúgy az uniós országokkal, mintha ők is még mindig tagország lennének.

Ami igazán fontos, hogy év végéig valahogyan meg kellene állapodni a jelenleg is tartó átmeneti időszak utáni viszonyról, ám ezzel kapcsolatban Michel Barnier finoman szólva sem volt nagyon bizakodó.

A helyzetet bonyolítja, hogy az Európai Bizottság csütörtökön kötelezettségszegési eljárást indított Nagy-Britannia ellen, mivel az ország megsértette a személyek szabad áramlásának uniós alapelvét, amikor jogszabályokkal korlátozta az uniós állampolgárok és családtagjaik szabad mozgását, munkavállalási és cégalapítási jogait.

Minden idők egyik legabszurdabb kormányrendelete

Share.

About Author

Leave A Reply