A brit Munkáspárt nyitva hagyná a kapukat

0

A brit Munkáspárt elnöke közölte Theresa May kormányfővel, mi lenne az a Brexit-megállapodás, amit pártja támogatna a parlamentben. A magyarok szempontjából az egyik legfontosabb kitétel, hogy maradna a munkaerő szabad áramlása.

Jeremy Corbyn közölte Theresa May miniszterelnökkel, hogy pártja „némi módosítás után” hajlandó lenne támogatni a kormány és az EU megállapodását. A Business Insider úgy tudja, az ellenzéki pártvezető immár feladta azt a követelését, hogy az Egyesült Királyság polgárai ugyanazokat az előnyöket élvezzék a független ország lakóiként, amelyeket EU-tagként élveztek.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Ugyanakkor azok a feltételek, melyeket a Munkáspárt első embere vázolt, gyakorlatilag az uniós maradással egyenértékűek, hiszen az ország egész területe állandó része maradna az EU-s vámuniónak, fenntartaná a területén működő intézményeket, valamint támogatná az áruk, a tőke és a munkaerő EU-n belüli szabad áramlásának fenntartását a szigetországban is.

Theresa May szóvivője minderre annyit mondott, hogy majd válaszolnak Jeremy Corbynnak, de például a vámunió csak ideiglenes lehet. Más kérdés, hogy a napi.hu szerint a Munkáspárt feltételei akár lehetőséget is adhatnak a brit kormányfőnek arra, hogy támogatásával megpróbálja elfogadtatni a puha Brexit programját a parlamentben.

Már ilyen is van: Brexit-túlélőcsomag

Share.

About Author

Leave A Reply