A brit egészségügy belülről

0

A brit egészségügyről sokat lehet olvasni, hallani és elég ritkán jót. Nos, jelentem, az Életem morzsái bloggere pozitív tapasztalatokat szerzett.

„Átregisztráltam címemhez aktuális háziorvoshoz, időpontot foglaltam. Elmentem a konzultációra, ahol elnyávogtam, hogy ez és ez volt. A francia orvosnő be akarta magyarázni, hogy biztos Karácsonykor sokat ettem, hirtelen ettem, fűszereset ettem…nem nyugodtam meg. Rábólintott, hogy legyen vérvizsgálat. Az első perctől nagyjából erre hajtottam.

Másnapra kaptam időpontot. Itt a háziorvosi rendelő egy kisebb klinika, vannak nővérszobák és egy csomó mintavételi dolgot helyben elintéznek.

Huszonnégy órán belül újra a rendelőben jártam, egy fekete nővér levette a vérmintát. A vérvételtől azért féltem, mert tűt böknek. Engem ne böködjön senki, erre fel, ez a kis nővérke csodát tett. Egy gyenge nyomást éreztem össze-vissza.

KÜLFÖLDI MUNKÁK A HATÁRÁTKELŐN

Tényleg ennyi? Nem győztem dicsérni, hogy mekkora profi.  Ő meg nevetve válaszolt „Hát igen, itt én vagyok a legjobb”.

Két hetet kellett várnom, hogy az orvosomhoz legyen szabad időpont az eredmény kiértékelésre. Nagyon szuper az NHS szolgáltatása, de bizony van páciens is dögivel, akik jól le tudják foglalni a rendszert.

Most csütörtökön volt a találka. Minden értékem remek lett. Az év eleji 5 napig tartó gyomorfájdalom most már rejtély marad egy életre. Egészséges vagyok. (…)

Mivel most bekerültem az NHS vérkeringésébe, a doktornő beutalt nőgyógyászai rákszűrésre is azonnal. (…)

Minden szép, ha jó a vége. Minden eredményen rendben. Csak így tovább, mozgás és étkezésre odafigyelés, fizikai testem tisztelete – nagymértékű alkoholfogyasztás, drog és cigi messzi elkerülése, s hiszek abban, hogy az elkövetkező évtizedben is egészséges maradok.

Köszönöm az NHS-nek, hogy miután panasszal voltam, foglalkoztak velem. A nővérek és doktornő is profizmust mutatott és rém kedvesen, empatikusan álltak hozzám.

Megjegyzések: 3 hét alatt konzultációkkal, vizsgálatokkal minden le lett tudva – összesítve gyors az NHS.”

A teljes írást itt találjátok.

Miért nem megyek vissza Magyarországra?

Share.

About Author

Leave A Reply