A Boldogságminisztérium

0

Elsőre persze a Boldogságminisztérium úgy hangzik, mintha egy Orwell-regényben olvasnánk róla, de kicsit jobban belegondolva lehet ezt jól is csinálni. Hogy Dubaiban holt tartanak ezen az úton, az kiderül a Magyar Coachszemle írásából.

„A Ministry of State for Happiness élére 2016 februárjában kinevezett felelős miniszter legfontosabb szerepe, hogy úgy hangoljon össze minden kormányzati tervet, programot és szabályzatot, hogy a végeredmény egy boldogabb közösség legyen.

Miután 2017-ben a kormányzat egy újabb panelt adott hozzá a minisztérium feladatkörébe tartozó projektekhez, H. E. Ohood Al Roumi ettől kezdve már a Wellbeing-ért felelős miniszter is.

A hölgy egyébként az első arab nemzetiségű tagja a Global Entrepreneurship Council (GEC) nevű szervezetnek, ahol a cél, hogy innovatív megoldások születhessenek meg globális problémák kezelésére.

Közel 1000 külföldi állásajánlat vár a Határátkelőn egyetlen kattintásra

A boldogságért és pozitivitásért létrehozott nemzeti program az Egyesült Arab Emirátusokban három területet céloz.

Ezek a következők:

– a boldogság számba vétele a szabályzatokban, minden kormányzathoz tartozó programban és szolgáltatásban, valamint a munkahelyeken

– a boldogság és pozitív szemlélet életvitelként való népszerűsítése a közösségben

– teljesítményértékelés fejlesztése, boldogságot mérő eszközök fejlesztése

A legutóbbi kapcsolódó program a Happiness Journey elnevezésű fesztivál volt, mely 2017-ben valósult meg először és mely immár rendes évi eseménnyé nőtte ki magát.

A nemzetközi boldogság napjának március 20-i dátuma köré épülő fesztivál azzal az ambícióval indult útnak, hogy Dubaiból aztán nemzetközi szinten is elterjedjen és egy globális mozgalommá erősödjön. (…)

Bár az Emirátusok a legboldogabb országok összesített listáján 28. volt 2016-ban, a régióban ők viselhetik a legboldogabb állam címet és biztosak lehetünk abban, hogy hamarosan e vonatkozásban is az élre törnek.”

A teljes posztot egy nagyon sajátos esemény leírásával itt találjátok.

A hazatérés sokkja

Share.

About Author

Leave A Reply