A belgák a legboldogabbak Európában

0

Belgiumban élnek a legboldogabb emberek az Európai Unióban, legalábbis az Eurostat friss felmérésre szerint. Talán meglepő, de a hagyományosan pesszimistának gondolt magyarok nem is annyira azok.

A Belgiumban élők háromnegyede (egészen pontosan 76 százaléka) boldognak vallja magát – derül ki az Eurostat egyik friss felméréséből, amiről az Euronews számolt be. Nem sokkal maradnak el a belgáktól a hollandok, az osztrákok és a finnek sem.

Egy megkérdezett belga szerint azért lehetnek ők a legboldogabbak, mert kompromisszumkészek, és nincsenek nagy elvárásaik, márpedig így könnyebb boldognak lenni.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

Az uniós átlagnál jellemzően csak a nyugat-európai országok lakói boldogabbak, ez alól egyetlen kivételt a lengyelek jelentenek.

Érdekes, hogy a magukat előszeretettel pesszimistának gondoló magyarok nem is annyira azok, 60 százalékos eredmény alig marad el a 62 százalékos uniós átlagtól. A listén a szlovének mögött, de a portugálok előtt helyezkedünk el.

Nem minden tanulság nélkül való a lista vége sem, a legutolsó letteket a bolgárok, a horvátok és a litvánok előzik meg, de meglepően boldogtalannak bizonyultak a görögök és az olaszok is.

„Belgiumban nem kérdezték, mennyit keresek”

Share.

About Author

Leave A Reply