A beköltözés izgalmai

1

Új lakásba költözni mindenhol izgalmas dolog, külföldön meg különösen, hiszen a különböző kulturális szokások itt aztán különösen megmutatkoznak. Ezt tapasztalja most meg a Lakásvásárlás Greenwichben blog szerzője is, kezdve azzal, hogy a britek merőben másként állnak a dologhoz, mint például a magyarok

„Kezdjük azzal, hogy beköltözéskor nem fecsérlik az idejüket felújítással és festéssel, méghozzá nagyon egyszerű okból: a kiköltöző lakó valószínűleg már megtette helyettük.

Mivel a lakásért vagy házért kérhető árat mindenféle módon maximalizálni akarják, ezért az a szokás terjedt el, hogy kiköltözés előtt felújítják az ingatlant. Na, olyan nagyon komoly munkára azért nem kell gondolni, a lényeg az, hogy minimális pénzráfordítással a lehető legnagyobb hatást érjék el. Ráköltenek mondjuk 3000 fontot, az árat meg megemelik 10 000 fonttal.

Ezzel a logikával csak az a probléma, hogy így senki sem saját magának és a saját ízlése szerint újítja fel, hanem a lehető legsemlegesebb módon, nehogy a jövőbeli lakót a fal színe riassza el.

Nem vicc, de házvásárlós műsorban volt olyan, aki a nappali falszíne miatt nem vett meg egy házat. Az, hogy egy délután alatt orvosolni lehetne a problémát, meg sem fordult a fejében. A vicc az, hogy sokszor miután felújították, akkor jönnek rá, hogy nem is kellene eladni, mert milyen jól néz már ki!

Kövesd a Határátkelőt az Instagramon is!

Az új lakó meg persze nem fog szétverni egy éppen felújított lakást, szóval jó pár évig azt használja, amit kap, hiába nem olyan a konyhabútor, amit szeretne, meg nem ott van a konnektor, ahol neki jó lenne.

Egy ilyen eladás előtti felújításnál a festés az alap, gyorsan megvan, olcsó és még a nem kívánt repedéseket és penészfoltokat is el lehet tüntetni a kritikus időszakra.

Ha a konyhaszekrény is régi már, az is kap egy réteget, biztos, ami biztos. Vagy levakarják a régi festéket, hogy megint famintázatú legyen. Ha úgy adódik, még a fürdőszobai vagy konyhai csempe is kaphat egy vödörrel, semmi nem akadály.

A másik olcsó beruházás a padlószőnyeg cseréje, a vásárláshoz nagyon gyakran ingyenes lerakás jár, így anyagárból el van tüntetve számos borfolt. Mivel mindent ezzel borítanak, a lakás jelentős része újul meg párszáz fontból, amiben a régi szőnyeg elvitele is benne van.

A húszéves sütőt sem lehet már mutogatni ugye, ezért kiköltözés előtt vesznek egy újat, persze a legolcsóbbat, mert úgysem ők használják majd.

Miután az ingatlan gazdát cserélt, az új lakó átveszi a kulcsokat, bebútorozik és kész. Apropó, kulcsok. Felmérések szerint a beköltözők kétharmada még arra is lusta, hogy zárat cseréljen. Pedig ahhoz a zárhoz nemcsak az előző tulajnak, de akár több ingatlanügynökségnek is lehet kulcsa. De hát itt teljesen máshogy állnak a biztonsághoz.”

A teljes posztot itt találjátok, érdemes elolvasni.

Share.

About Author

1 hozzászólás

  1. Mi újépítésű házat vettünk. Itt az volt a gond, hogy nem volt padló, csak a puszta beton, ezért nekünk kellett lepadlóznunk. Plusz nincs regisztrálva a cím, weboldalakon nehéz megtalalni a címünket pl. házhozszállításhoz. De amúgy szuper.

Leave A Reply