A 100 dolláros autó, amiért Elon Musk 1 milliót fizetett

0

A Tesla első embere elárulta, mi inspirálta a meglehetősen megosztó Cybertruck kialakítását. Hogy ennek mi köze van az egymillió dollárért vett 100 dolláros autóhoz? Rögtön eláruljuk!

A Tesla Cybertruck azóta tematizálja az autós közbeszédet, mióta Elon Musk kifejezetten emlékezetes körülmények között bemutatta a kissé sokkolt közönségnek.

A Nagy Kérdések egyike természetesen az lett, hogy melyik korábbi modell inspirálhatta a kétségkívül egyedi darab tervezését. A leginkább általános vélekedés szerint ez nem más volt, mint a Vissza a jövőbe DeLoreanja, amivel Marty McFly közlekedett az időben.

Aztán Elon Musk kissé helyretette a dolgokat, amikor a Twitteren azt írta, az inspirációt sokkal inkább az az 1976-os Lotus Esprit sportautó jelentette. A két autóban (mármint a DeLoreanban és a Lotusban) közös, hogy mindkettő egy filmben lett igazán híres.

A Lotus ugyanis az A kém, aki szeretett engem című James Bond-filmben szerepelt, ahol ráadásul a filmtörténet egyik emlékezetes jelenetében autóból tengeralattjáróvá alakul, mi több, még tüzelni is képes a víz alatt.

A Roger Moore főszereplésével készült filmben szereplő autó története nem akármilyen. Történt, hogy 1989-ben egy Long Island-i pár egy úgynevezett vakaukción 100 dollárt fizetett valamiért, amiről nem tudták, micsoda. (Ugye ez a vakaukció lényege.)

Nos, kiderült, hogy a 100 dollárért tulajdonosai lettek a Bond-filmben használt nyolc darab, 1976-os Lotus Esprit egyikének. Ráadásul éppen ezt az autót használták a víz alatti felvételekhez.

A pár felújíttatta az autót és közel negyedszázadon keresztül meg is tartotta, miközben több kiállításon is bemutatták. Végül 2013-ban egy árverésen egymillió dollárért eladták egy meg nem nevezett vevőnek.

Aztán kiderült, hogy a hat évvel ezelőtti vevő nem más volt, mint Elon Musk, aki egy interjúban elmesélte, mekkora élmény volt neki gyerekként nézni, amint James Bond a vízbe vezeti az autót, ami aztán tengeralattjáróvá alakul.

Most pedig azt is megtudhattuk, hogy a Cybertruckot (legalább részben) a Lotus inspirálta – a kör (már ha ez a Tesla pick-up esetén nem képzavar) bezárult.

Vérfagyasztó Thor 12 millió dollárért

Share.

About Author

Leave A Reply