900 ezer forintos fizetést követel az orvosi kamara

0

A Magyar Orvosi Kamara szerint a kormánynak el kellene döntenie, hogy orvosokkal akarja ellátni a magyar betegeket, vagy inkább másokkal. Ami már csak azért is érdekes, mert az ágazaton belül meglehetősen nagy az elvándorlás.

A kamara elnöke szerdán bejelentette, hogy rendkívüli nagygyűlést hívnak össze szeptember 21-re, amire az MTI beszámolója szerint több minisztériumot is elhívtak. Éger István kamarai elnök szerint ennek célja a „félbeszakadt tárgyalások folytatása és gyors, eredményes lezárása” a kormánnyal.

HATÁRÁTKELŐ A
YOUTUBE-ON
ÉS A SPOTIFY-ON IS!

A Magyar Orvosi Kamara követelései között szerepel a 900 ezer forintos, egységesen kötelező kezdő minimális alapbér a közfinanszírozott egészségügyi ellátás valamennyi szakorvosának, fogorvosának a munkaviszony típusától függetlenül.

Éger István elnök azt mondta, a legutóbbi parlamenti választásokat megelőző korszak „termékeny és kommunikatív időszak volt aláírt eredményekkel”, de a 2018 áprilisa óta eltelt időszak az „elvesztegetett idő és a csalódottság” szavakkal jellemezhető.

A kormány határozott ígéretet tett arra, hogy a 2018-as választásokat követően folytatódik az orvosok bérének felzárkóztatása.

Share.

About Author

Leave A Reply