800 millió dollárba kerülne a világ legnagyobb jachtja

0

A világ legnagyobb megajachtján saját kaszinó és művészeti galéria is lenne rajta. Az árcédulát látva nagy kérdés, valaha is vízre kerül-e az impozáns hajó.

Két futballpályányira, 229 méter hosszúra tervezik a Valkyrie-t , ami ezzel a világ legnagyobb privát jachtjává válhat. Csak 40 méterrel maradna el a kolosszális Titanictól.

A mostani rekordot az Azzam nevű hajó tartja 180 méterrel, az Egyesült Arab Emírségek vezetőjének, Khalifa bin Zayed Al Nahyannak a tulajdonában van.

A Valkyre ötlete a koreai tervezőtől, Chulhun Parktól és Palmer Johnson luxushajó-építőtől származik. Ez volt előbbi szakdolgozati munkája a londoni Royal College of Arton, nyolc hónapig dolgozott rajta.

A hajó tehát egyelőre csak a tervező asztalon létezik, de ha valaki lát benne fantáziát megvalósulhat – bár az építése 800 millió dollárba kerülne. Néhány érdekes ajánlat már érkezett, aláírt szerződés azonban még nincs.

A koreai tervező nem egy milliárdos játékszerének, hanem inkább egy szórakoztató központnak szánja a hajót. Kaszinó, színháztermek, éttermek, művészeti galériák is helyet kapnak a fedélzeten.

A hajón 52 utas és 92 fős személyzet férne el. A tervek szerint 25 csomós sebességre lenne képes a Valkyre.

Chulhun Park a lehető legkönnyebbre tervezte a jachtot, alumínium és különleges karbonszálas anyagok felhasználásával. A tervező azt mondta: olyan egyedi kinézetet álmodott meg, amellyel a hajó biztosan kitűnik a többi közül.

Nézz be Jennifer Lopez luxuslakásába!

Share.

About Author

Leave A Reply