31 millió dollár a világ legdrágább órája

0

Megdőlt a világ legdrágább órájának rekordja, amikor a napokban 31 millió svájci frankért (ami gyakorlatilag dollárban is ugyanannyi) cserélt gazdát egy Patek Philippe.

A korábbi rekordot is ez a márka tartotta, méghozzá egy 1920-ban készült Henry Graves Jr. Supercomplicationnel, amiért 2014-ben a Sotheby’s árverésén 24 millió dollárt fizettek.

Az új rekorder egy Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A, ami az Only Watch 2019 jótékonysági árverésen kelt el. Nem csoda, a Grand Chime a márka legbonyolultabb órája.

Korábban két változata jelent meg: a Ref. 5175R 18 karátos aranyból a gyár 175. születésnapjára 2014-ben (ez 2,5 millió dollárba került), illetve a fehárarany Ref. 6300G 2,2 millió dollárért.

Amitől viszont a Grandmaster Chime igazán különleges és egyedi lesz, az nem más, mint hogy kifejezetten a mostani árverésre készült rozsdamentes acélból, azaz soha nem volt és nem is lesz még egy ilyen óra.

Az óra külsőre legvonzóbb része alighanem az aranyopál (OK, hivatalosan lazac színű) és a fekete számlap, amit egyetlen mozdulattal lehet váltogatni.

Emellett mindenféle egyéb kellemességekkel is szolgál az óra, négyszámjegyű öröknaptár, második időzóna, nappal/éjszaka jelző, és még hosszan sorolhatnánk. Nem soroljuk, inkább annyit még megjegyeznénk, hogy arról nem szól a fáma, ki vette meg az órát.

A Rolls-Royce, ami tényleg olyan, mint egy óramű

Share.

About Author

Leave A Reply