3000 kilométert utazik, hogy szavazhasson

0

Nóra három éve költözött Dél-Afrikába, azon belül is Fokvárosba. Aminek csak azért van jelentősége, mert így oda-vissza 3000 km-t kell utaznia, hogy leadhassa voksát a vasárnapi parlamenti választáson. De megteszi, mert fontosnak tartja.

„Majd három éve Fokvárosban élek, ami persze irtó izgalmasnak tűnik Magyarországról nézve, és természetesen az is, megvannak a maga szépségei, de azért nem mindig habkönnyű” – írta Facebook-posztjában.

„A férjem miatt élünk most itt, de úgy érzem, hogy ha még valaha Magyarországon szeretnék élni újból, akkor mindent meg kell tennem azért, hogy egy olyan országba térhessek haza, amilyennek azt anno elképzeltem, egy demokratikus, tisztességes, a nők és a gyermekek jogait tiszteletben tartó, sokszínű országban, ahol jól bánunk egymással, ezért 2018.04.08-án elmegyek szavazni!” – tette hozzá.

Választási "kalandom" elindult, itt követhetitek a bejegyzéseimet!Majd három éve Fokvárosban élek, ami persze irtó…

Közzétette: Nora Sasvari – 2018. április 4.

Mint írta, anyagi okokból nem tudott hazautazni, de úgy döntött, inkább lemond pár dologról, és ha már nem szavazhat levélben, akkor elutazik Fokvárosból Pretoriába szavazni.

Nem kis kaland lesz, hiszen odafelé busszal megy, „ami mintegy 20 óra lesz az egész országon át, illetve a törzsutas pontjaimat felhasználva visszafelé szóló repülőjegyemet. Hurrá, szombaton délben indulok! Vasárnap este, mire ez első eredmények elkezdenek jönni, talán már itthon is leszek. :)”.

Mindez 45-50 ezer forintba kerül, ami persze nem kevés pénz. „Régen költöttem ennyi pénzt magamra, de megéri, mert érzem, hogy el kell mennem, innen ezt tudom tenni.”

„Érezni akarom, hogy volt beleszólásom”

Share.

About Author

Leave A Reply